Good game og knyttede næver

E-sporten har gjort sit indtog i Ry. Det blev slået fast for nylig, da Lakefront Fraggers fra Ry eSport kunne kalde sig vindere af CS:GO-turneringen i forbindelse med Laasbylanet.

Lakefront Fraggers. Fra venstre: “Carl ‘DarkRose’ Thy”, “Alexander ‘Xana’ Kjær, “Nicolai ‘Thunder’ Schmidt, “Jacob ‘Jadeballade’ Sloth” og “August ‘M8 1n China’ Boe”. Foto: Kim Kruse-Hansen

Af Jacob Mignon, jalami@dmjx.dk

Der er nok at fejre for tiden i Ry eSport. I sidste måned kunne klubben konstatere, at den havde ét år på bagen, og foruden et lille jubilæum skulle det vise sig, at der var mere at glæde sig over. Klubben sikrede sig nemlig en førsteplads i den lokale turnering, der fandt sted i Låsby Hallen.

Et fantastisk arrangement

Et imponerende antal på 88 deltagende var til stede i Låsby Hallen over weekenden d. 18.-20. september, og LAN-et blev afholdt med stor succes.

“En fantastisk oplevelse. Det var et skidegodt arrangement. Selvfølgelig var der skønhedsfejl, da det var første gang, men alt i alt var det fremragende,” siger Kim Kruse-Hansen, som sidder i styregruppen for Ry eSport.

Der blev givet alt, hvad den kunne trække i Låsby Hallen til LAN-turneringen. Foto: Kim Kruse-Hansen.

T-site, smokes og frags

Man skal følge godt med, når Carl ”DarkRose”, træner og stand-in for Lakefront Fraggers, fortæller, hvordan det gik til, at de lokale helte kunne løbe med sejren sent på aftenen i Låsby Hallen. Selvom modstanderholdet fra Galten eSport, GSE PoizonouZ, tidligere har voldt drengene fra Ry problemer, skulle det ikke vise sig at være tilfældet denne gang.

”Inde på A-site er der noget, der hedder connector, sandwich og olof. Det smoker vi i starten af runden. Så stormer vi efter vores smoke. To af os løber ned i Pop Dog. Der er to måder at komme ind på A-site – der er Main, og der er Pop Dog, hvor der er en stige. Så kommer vi ud og får første frag. Derefter løber vi tre mand ud af Main og kommer ind på site. Vi ser én i bunden af site, som vi skyder. Så planter vi bomben. Så kommer der én fra connector, som vi skyder, én fra Old Train, som vi skyder, og så dræber vi den sidste, der kommer fra Pop Dog. Ingen af os døde. Det var nok det bedste play, vi lavede i turneringen,” siger en livlig Carl ”DarkRose” med stor tilfredshed i stemmen.

Lakefront Fraggers træning

Mange hænder gør det hele muligt

I samarbejde med forskellige sponsorer, Ry Hallerne og Ry Familie og Firma Idræt er det lykkes at skaffe lokaler til de mange gamere i alle aldre, som er interesseret i et fællesskab.

Og opbakningen har vist sig at være stor. Ud af den maksimale kapacitet på 50 medlemmer, bød første sæson i Ry eSport allerede på 45 gamere, hvis aldre bemærkelsesværdigt nok spænder fra 12 år til 62 år.

Nok er de fleste mellem 12 og 18 år, men Ry eSport arbejder med et fokus på også at gøre det attraktivt at starte på klubbens seniorhold.

Ry eSport har prioriteret udstyr af høj kvalitet. Foto: Kim Kruse-Hansen.

Gør op med fordomme

Kim Kruse-Hansen er ikke selv gamer, men har længe følt behovet for, at der blev etableret et socialt samlingspunkt for de computerspilsinteresserede i lokalsamfundet.

”Vi er en forening, som har en hovedtese om, at det er vigtigt at få folk ud af deres kældre og få dem ind i nogle forpligtende fællesskaber. De skal ud og møde nogen med samme interesser, og det kan de nu i Ry-hallen.”

Pizza. Cola. Chips. Energidrik. Alt sammen noget der umiddelbart knytter sig til gamingkulturen. Men ikke hos Ry eSport. Her er der blevet etableret et etisk kodeks, som målrettet sigter mod, at eSport, som andre sportsgrene, bliver taget alvorligt.

”Vi vil gerne gøre op med fordommene. Vi har derfor også certificerede trænere, og vi forsøger at implementere fysiske øvelser i vores træning,” siger Kim Kruse-Hansen.

Optimisme på trods af Corona

Flere af Ry eSports arrangementer har måttet vige til fordel for sundhedssikkerheden her den seneste tid. Dog ses der fra styregruppens side med optimisme på den kommende tid.

“Vi er så heldige, at vi i visse tilfælde kan gå online, hvis det skulle være nødvendigt. Der er vi gode i til at samarbejde i de forskellige klubber. Så vi er optimistiske,” siger Kristoffer, som både er træner og medlem af styregruppen i Ry eSport.

GGWP

,