Tennis og hygge rykker i Hørning

I Hørning oplever den lokale tennisklub stor vækst i medlemmer. 53 nye medlemmer er kommet til det sidste år. Klubben har især haft held med at tiltrække småbørnsforældre.

Af Tina Bangsgaard Christensen, tibach@dmjx.dk

2020 ser ud til at blive rekordår i Hørning Tennisklub. Sidste år spillede 149 personer tennis, mens der i dag er 202 aktive medlemmer.

Skanderborg Kommune ligger over landsgennemsnittet, når det kommer til aktive medlemmer i idrætsforeninger. I 2019 var halvdelen af de 25-59-årige i Skanderborg Kommune aktive i en lokal forening, mens tallet hed 37,1 procent for resten af landet. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Et fleksibelt og uforpligtende tilbud

Michael Bertelsen flyttede i 2015 fra Aarhus til Hørning. To år senere var han i kontakt med bestyrelsen i den lokale tennisklub, der var ivrige efter flere medlemmer. Tendensen havde i mange år været nedadgående. Sammen ville de udforme et fleksibelt og uforpligtende tilbud.

”Fleksibilitet er guld værd for småbørnsforældre, for tid er ikke det, man har mest af,” siger Michael Bertelsen.

Michael Bertelsen er glad for, at flere lokale er startet i den lokale tennisklub. Privatfoto.

Tilbuddet ”Tennis og Hygge” er særligt målrettet de 25-45-årige. Man melder sig til fra uge til uge gennem en Facebook-gruppe.

”Hvis putningen er en halv time forsinket, så kommer man bare, når man kan,” siger Michael Bertelsen.

Succesen er stor, og det betyder, at tennisklubben nu tilbyder træning tre dage om ugen tilpasset de forskellige niveauer. Da initiativet startede, var det kun en enkelt dag om ugen.

Tendensen med tilvækst i de lokale idrætsforeninger er generel for hele kommunen. I 2017 lå kommunen under landsgennemsnittet, men allerede i 2018 var Skanderborg Kommune langt foran. Tallet er kun steget siden, hvor de seneste tal viser, at halvdelen af de 25-59-årige er aktive i en idrætsforening.