Byggeballade på Brunhøjvej

På Brunhøjvej i det østlige Ry er der rift om tilladelsen til at åbne en ny dagligvarebutik. I den forbindelse deltog Brugsforeningen Tryg og Rema 1000 i et møde i Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune den 23. september.  

Rema 1000 har fået et godt øje til byggegrunden på Brunhøjvej. Foto: Holger Møller Dybro

Af Julie Schønning, schju@dmjx.dk

Til et møde i Miljø- og Planudvalget den 23. september fremlagde Brugsforeningen Tryg og Rema 1000 ønsket om at opføre en ny dagligvarebutik på Brunhøjvej i henholdsvis nummer 5 og 2. 

Rema 1000 vil gerne købe grunden på Brunhøjvej 2, mens Brugsforeningen Tryg allerede ejer grunden lige overfor, hvor de ønsker at åbne endnu en forretning. Et stenkast væk ligger Netto og SuperBrugsen, hvoraf sidstnævnte er ejet af Brugsforeningen Tryg. Brugsforeningen Tryg ejer udover den store Kvickly på Siimtoften flere grunde og ejendomme i Ry. 

I 2012 ytrede Rema 1000 for første gang ønske om at åbne forretning i Ry, og da muligheden bød sig i området omkring Kilebjerg, søgte de tilladelse hos Skanderborg Kommune. Virksomheden havde forkøbsret på tre grunde på Kildebjerg Allé, men da de fik afslag fra kommunen på at opføre en butik, købte Brugsforeningen Tryg i stedet grundene. 

Om Rema 1000 får lov at lave dagligvarebutik denne gang på Brunhøjvej, afhænger til dels af helhedsplanen for infrastrukturen i Ry Østby, som Miljø- og Planlægningsudvalget har indstillet en udarbejdelse af. Da der skal bygges en ny skole nord for Skanderborgvej i nærheden af Ry Hallerne, mangler kommunen en plan for, hvordan trafikken lettest ledes denne retning.

Det er desuden vedtaget, at der i løbet af oktober og november skal fremlægges de økonomiske scenarier på et møde mellem Økonomiudvalget samt Miljø- og Planudvalget.  

Skanderborgeren har forsøgt at indhente en kommentar fra Rema 1000s pressekontor og samtlige medlemmer af Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune, dog uden held.